Fiets testen/kopen 2

‘Kijk, dat is mijn fiets!’, zeg ik enthousiast tegen mijn partner. Niet dat ik hem al gekocht heb. Nee, het is de fiets die ik na rijp beraad uit een boekjestap  gekozen en besteld heb. In de juiste maat en kleur. Op een zonnige zaterdagmiddag in juni zie ik mijn fiets voor het eerst in het echt. Eerste indruk? Wow, dat ziet eruit als een echte fiets!

De kop van dit blogje is “Fiets kopen”. Misschien is “Hoe ik een fiets koop” net iets beter. Het korte antwoord is: omslachtig.  Ik ben namelijk een tikkie perfectionistisch. Neem daarbij dat een nieuwe fiets toch best een uitgave is. En dat ik niet zeker weet waar ik nou precies op moet letten en waar ik nou eigenlijk helemaal mee bezig ben… Waar komt toch die plotselinge fiets-trek vandaan?

De fietsspecialist denkt dat ik de fiets kom ophalen. Even aftikken en doei. Maar nee, ik wil graag een testritje maken. Gelukkig mag dit. In de deuropening van de achterdeur krijg ik een snelle uitleg over hoe de versnellingen werken en – niet geheel onbelangrijk – waar de hendeltjes zitten van voor en achter handrem. Ik stap op mijn fiets als een kind dat voor het eerst zonder zijwieltjes fiets.

Op de parkeerplaats achter de fietswinkel fiets ik een paar rondjes, ik draai wat aan de versnellingen, verlies voor mijn gevoel de ketting en ik hoor ergens iemand wat dingen roepen. Oké, fietsen op deze fiets is even wennen. Na nog een beetje uitleg (je moet schakelen tijdens het fietsen) ga ik voor een testritje in de stad. Mijn eerste twee en een halve kilometers op mijn nieuwe fiets. BAM!

Halverwege mijn testritje bekijk ik de fiets even op mijn gemak. Alsof ik een nieuwe auto ga kopen. Op de bagagedrager zit een behoorlijke beschadiging. Daar kan ik echt zo niet tegen! Ik fiets terug naar de fietswinkel en geef aan dat ik twijfel over de aanschaf van deze fiets en vraag of er misschien wat gedaan kan worden aan de beschadigde bagagedrager. Het antwoord is even omslachtig als de manier waarop ik een fiets koop.

Wordt vervolgd 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s