Extra onderdelen

Een fiets kopen/bezitten is net zoiets als het kopen/bezitten van een auto: aanschaffen is één ding. Het geheel fatsoenlijk op de weg houden is iets heel anders. Ik heb gelukkig goed nagedacht over welke fiets ik ging aanschaffen. Geen spijt van. Maar met alleen een fiets kopen ben je er dus eigenlijk nog niet…

De afgelopen zes maanden kocht ik ook nog twee fietsbroeken (zomer en winter) een fietsshirt, fietsjack, vijf bidons, een fiets-trunk (fietstas maar dan anders), twee Gaadi binnenbanden, een bandenplaksetje, een tweedehands Mio (fietsnavigatie), fietsschoenen, twee paar handschoenen (zomer en winter), fietsschoonmaakspul + vet, en een koplamp op batterijen. Ketsjing! Mijn fietshelm kreeg ik bij de aankoop van mijn fiets. De lucht in mijn banden is gratis.

Nou zou je denken dat ik de hele set wel compleet heb, maar nee. Vandaag ging ik op jacht naar een fietszadel. Maar eh, zat die dan niet op je fiets toen je die kocht? Jawel. Maar nu ik vaker en verder fiets, merk ik dat dit niet mijn zadel is. Prima voor een half uurtje fietsen van A naar B. Verder niet prettig.

Na wat (voor)onderzoek, het thuis opmeten van de afstand tussen mijn zitbotjes (op een stukje karton), online kijken en vergelijken, reviews lezen, bij verschillende fietszaken langs, nog drie keer op twee verschillende manieren meten van die zitbotjes, kijken en vergelijken van zithouding etc. heb ik er uit drie opties één kunnen kiezen. Zaterdag ga ik haar uitvoerig testen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s