Extra onderdelen

Een fiets kopen/bezitten is net zoiets als het kopen/bezitten van een auto: aanschaffen is één ding. Het geheel fatsoenlijk op de weg houden is iets heel anders. Ik heb gelukkig goed nagedacht over welke fiets ik ging aanschaffen. Geen spijt van. Maar met alleen een fiets kopen ben je er dus eigenlijk nog niet…

De afgelopen zes maanden kocht ik ook nog twee fietsbroeken (zomer en winter) een fietsshirt, fietsjack, vijf bidons, een fiets-trunk (fietstas maar dan anders), twee Gaadi binnenbanden, een bandenplaksetje, een tweedehands Mio (fietsnavigatie), fietsschoenen, twee paar handschoenen (zomer en winter), fietsschoonmaakspul + vet, en een koplamp op batterijen. Ketsjing! Mijn fietshelm kreeg ik bij de aankoop van mijn fiets. De lucht in mijn banden is gratis.

Nou zou je denken dat ik de hele set wel compleet heb, maar nee. Vandaag ging ik op jacht naar een fietszadel. Maar eh, zat die dan niet op je fiets toen je die kocht? Jawel. Maar nu ik vaker en verder fiets, merk ik dat dit niet mijn zadel is. Prima voor een half uurtje fietsen van A naar B. Verder niet prettig.

Na wat (voor)onderzoek, het thuis opmeten van de afstand tussen mijn zitbotjes (op een stukje karton), online kijken en vergelijken, reviews lezen, bij verschillende fietszaken langs, nog drie keer op twee verschillende manieren meten van die zitbotjes, kijken en vergelijken van zithouding etc. heb ik er uit drie opties één kunnen kiezen. Zaterdag ga ik haar uitvoerig testen.

Advertisements

Training

De verlossende woorden ‘U bent ingeloot voor de Fietselfstedentocht’ klonken voor mij als het startschot om bloedserieus met trainen te gaan beginnen. Gelukkig had ik de schema’s al klaar liggen. Inmiddels staan de trainingen in mijn agenda. Weer of geen weer: fietsen!

Vandaag is het eerste kerstdag en stond er een duurtraining van één uur in mijn agenda én een stevige wind. Laten we dat dan maar een extra uitdaging noemen. Ik kan deze training inmiddels gelukkig ook afvinken. BAM!

Het plan is om de komende tijd zo’n drie keer per week te fietsen. Duurtraining, interval, vaartspel… Ritjes van 20 – 40 kilometer. Daarnaast wil ik ter ontspanning regelmatig (sportief) wandelen. En niet geheel onbelangrijk: ik moet beter letten op mijn voeding.

Fit genoeg worden is het doel. Ik wil de Fietselfstedentocht fatsoenlijk kunnen fietsen. Maar elke kilogram die ik in mei niet 235 kilometer lang mee hoef te slepen, scheelt weer.

It giet oan! 

Kerstcadeau

Beste
Fietstrek,

Gefeliciteerd!
Je bent ingeloot voor de Fietselfstedentocht 2018.

Congratulations!
You have been selected for the Fietselfstedentocht of 21 May 2018.

Herzlichen Glückwunsch!
Sie sind durch das Los für die ‘Fietselfstedentocht’ vom 21. Mai 2018 angewiesen worden.

Ja!
Yes!
Ja!

Wachtend op een bericht van Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht ververs ik sinds het opstaan een paar keer per uur mijn e-mail. Om 17:10 is het e-mailbericht daar en lees ik de verlossende woorden: Ingeloot voor de Fietselfstedentocht 2018! It giet oan!!

Ik word overdonderd door emotie. Ik roep dan wel heel hard ‘JA!’, maar de lichte paniek slaat ook meteen een beetje toe. OMG. Ik ben ingeloot! Wat een mooi kerstcadeau! Super blij mee. Nog 152 dagen om van 0 naar 235 kilometer te komen. OMG. Gelukkig heb ik mijn trainingsplannen al klaar. De bevestiging dat ik ingeloot ben is als het startschot. Klaar voor de start: Go! Fietsen! Hup, hup hup! Gaan! Trainen! Serieus! Doen! FOCUS!!!

29.500

O jee…

“INSCHRIJVING 2018 GESLOTEN

Ruim 29.500 inschrijvingen voor de Fietselfstedentocht 2018

“De fietselfstedentocht blijft ongekend populair” aldus een tevreden voorzitter Stephan Rekker, “deze inschrijving is boven verwachting”.

Bij het sluiten van de inschrijving voor de tocht blijkt dat ruim 29.500 mensen zich hebben ingeschreven voor de 82steFietselfstedentocht” lees ik op de website van de Fietselfstedentocht. 29.500 inschrijvingen. En maar 15.000 startbewijzen…

Ik blijf gewoon heel hard hopen dat ik ingeloot wordt. Dat één van die startbewijzen voor mij is. Dat ik rond 19 december een e-mail met een betalingsverzoek krijg. Dat zou echt het perfecte kerstcadeau zijn voor mij. Fingers crossed. Everything crossed!

1-12-2017 07:48:48

“Je inschrijving voor de tocht van 2018 is gelukt en gaat mee in de loting. Je krijgt rond 19 december automatisch bericht met de uitslag.”

Eindelijk. Eindelijk is het 1 december. Ik weet dat het tot en met 15 december kan, maar ik kon niet nog langer wachten en heb me zojuist ingeschreven voor de Fietselfstedentocht 2018. Yay!

Nu kan ik alleen maar heel hard hopen dat ik ingeloot wordt. Dat zou echt een mooi kerstcadeau zijn. Spannend. Ja, ik vind het spannend. Ik wil het, ik wil het, ik wil het!